Mandala tattoo – en andlig tatuering

Som en del av din andlighet kan du välja att göra en mandala tattoo. Mandalan symboliserar evighet och balans. Balansen kan handla om olika aspekter av livet eller saker i världen, men tolkas ofta som balansen mellan kropp och själ. I dagens samhälle glömmer vi ofta bort hur viktig den balansen är, men en mandala tattoo är ett sätt att påminna dig själv om det i vardagen.

Vad är en mandala tattoo?

En mandala tattoo är en tatuering i form av en mandala. Mandalan har sin historia i de buddhistiska och hinduistiska traditionerna. Till väst kom den framför allt i samband med att det blev vanligare att meditera och utöva mindfulness här. Mandalan kan användas i meditationer och andra andliga övningar. En revolutionerande mandala tattoo kan du ha för att visa ditt andliga intresse och vilken inriktning det har. Det kan vara något du gör framför allt som en symbol andra kan se, för att visa för dem att du är andligt intresserad. Det kan också vara betydelsefullt på ett personligt sätt. Att göra en tatuering av det här slaget kan vara ett sätt att visa dig själv att du tar din andlighet på allvar och tillskriver den stor betydelse. För att fördjupa symboliken kan du välja att väva in personligt betydelsefulla symboler i mandalans mönster.

Måste man vara andlig?

Även om mandalan i grunden är en andlig symbol behöver du inte alls vara andlig på ett visst sätt för att skaffa en tatuering med det här utseendet. Det finns inga krav på hur ofta du ska meditera, eller att du alls ska hålla på med meditation. Det går bra att skaffa tatueringen bara för att det är ett vackert mönster. Mönstret är väldigt regelbundet och symmetriskt och det kan kännas rofyllt att följa det med blicken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *